2 rutes a peu per aconseguir les millor vistes del Monestir de Sant Benet de Bages

Temps de lectura: 4 minuts

La tardor ja comença a treure el cap tímidament i és ara quan tota la gamma càlida de grocs,  taronges i vermells s’apoderen del paisatge per regalar-nos escenaris increïbles. Potser que ho aprofitem per a fer alguna passejada, oi? Avui us porto 2 rutes panoràmiques que complementen les visites al Monestir de Sant Benet que us proposava en aquesta entrada al blog i que us permetran tenir unes bones panoràmiques del monestir romànic envoltat de camps, horts, vinya, bosc i el riu Llobregat. A la primera ruta, ens acompanyaran  les muntanyes de Montserrat i la muntanya de sal de Sallent; i a la segona, tindrem les cingleres  i les balmes del Geoparc de la Catalunya Central  de taló de fons. Som-hi doncs!

Ruta paisatgística de Sant Benet de Bages

  • 3,25 km (ruta lineal)
  • 40 min (anada)
  • Dificultat: fàcil

 


Monestir de Sant Benet de Bages

La primera proposta és una ruta fàcil que comença a l’entrada del monestir i segueix pel camí de Sant Benet fins a parar al bosquet de Sant Fruitós de Bages. La podeu fer tant a peu com amb bicicleta. La ruta us permetrà observar diversos punts d’interès com el pont vell de Navarcles, el Llobregat, la muntanya de sal de Sallent, el Monestir de Sant Benet, Montserrat, el Montcau i les construccions de pedra seca. Es tracta d’una ruta lineal de 3km aprox. Si disposeu de poc temps, val la pena si més no arribar-vos al mirador de Sant Benet, que es troba a només 1km i gaudir de les vistes del monestir entre camps, vinyes i romaní. Aquí teniu tots els detalls tècnics de la ruta.

Ruta de la Font dels Burjons fins a Navarcles

Etapes del recorregut :

  • 1ª etapa: Món Sant Benet – Pont de les Generes – 1km (10 min)
  • 2ª etapa: Pont de les Generes – Font dels Burjons – turó del cingle – mirador de Navarcles – 1,5km (30 min)
  • 3ª etapa: Mirador de Navarcles – Món Sant Benet 30min – 2km (30 min)

Malgrat no és una ruta complicada, hi ha un punt on cal enfilar-se una mica pel turó del cingle i per tant s’ha de fer a peu i ben calçats per evitar relliscades com les que vaig patir jo 😛 També és recomanable que comenceu pel sentit que us detallo, perquè us facilitarà poder trobar el camí.

La ruta parteix del Monestir de Sant Benet des de la indicació cap al pont de les Generes que trobareu tant a l’aparcament del Món Sant Benet com al monestir mateix. Passat el pont, a mà esquerra penjat a un pi hi ha un petit cartell que indica la Font dels Burjons. El corriol està una mica amagat però hi ha unes fites blanques de plàstic que n’indiquen el traç. Alerta! No us confongueu amb la pista forestal ben indicada que porta fins a Navarcles. Si bé ens duria al mateix lloc, no podríeu gaudir de les balmes emblemàtiques del Geoparc Mundial Unesco, la Font dels Burjons ni del camí bucòlic que ressegueix la falda del riu Llobregat. Ara bé, si us fa por de perdre-us, enfilar-vos pel turó o voleu fer la ruta en btt, l’alternativa “oficial” és perfecte!

El corriol és ombrívol i fresc, amb la vegetació i la remor del riu a l’esquerra i les parets argiloses de les balmes a la dreta. Aviat arribareu a la font que, segons la rondalla, és medicinal. Tot seguint el caminet, veureu el monestir a l’esquerra. Més endavant, a la falda del riu trobareu una esplanada de roques i després a l’altre cantó del Llobregat una petita cascada.

Uns quants metres més enllà agafareu distància del riu i heu d’estar alerta perquè les properes fites us conduiran cap a la dreta on haureu de pujar un turonet. Un cop dalt ja s’entreveu el camí de la pista forestal i sorprèn l’ullal de la cinglera que acabeu d’enfilar per la banda del turó.  Agafeu la pista forestal a mà esquerra en direcció Navarcles fins arribar al mirador i durant aquest tram us topareu amb les millors panoràmiques del Monestir de Sant Benet. Promès.

Arribats al mirador seguiu pels afores de Navarcles fins arribar al pont de Sant Benet. Si es vol, es pot tornar al monestir pel pont o bé per la vora del riu, on tindreu racons preciosos per a fer una mica de “postureig” excursionista 😉    

Més rutes i propostes

Una altra ruta fàcil a peu molt recomanable (tot i no tenir vistes panoràmiques del monestir) és la que us proposo aquí. Us endinsareu per les Valls del Montcau tot resseguint el riu Llobregat amb els Tres Salts i el Meandre i visitareu les antigues tines de vi i les construccions de pedra seca. A més, us dono idees perquè acabeu el cap de setmana amb un conjunt d’experiències perfectes per a desconnectar! Us hi animeu?

Share: